Meso kar se da hitro vzamemo iz nakupovalne vrečke in ga v pokriti posodi položimo v hladilnik. Če je le mogoče, se izogibamo spiranju mesa z vodo. Pravilno zamrzovanje mesa določa, da ga hitro zamrznemo, in nasprotno, zelo počasi odtajajmo. Za vse pozabljivce pa velja nasvet, da na embalažo zapišemo datum zamrzovanja.
Postanimo mojster v skladiščenju mesa
Zorenje - razširimo svoja obzorja
Zorenje mesa je lahko počasno v hladilniku ali pa pospešeno pri dnevni temperaturi, če ga mariniramo. Za počasno zorenje je najbolje, da so večji kosi mesa ali zrezki zapakirani in zloženi na zgornji polici hladilnika. Čas zorenja je odvisen od vrste in starosti živali ter od temperature v hladilniku.
Zrezke, nezačinjene ali začinjene, ali pa kar cele kose mesa potopimo v olje. Kos mesa lahko tudi obesimo v hladilniku na kavelj in ga podložimo s krožnikom za odcedni mesni sok. Čas potrebnega zorenja je odvisen od vrste mesa ter od temperature v hladilniku.